TASA-ARVO
FFD:n 2020 päivitetty Gender Equality Policy (englanniksi) löytyy täältä.
Äärimmäisessä köyhyydessä elävistä ihmisistä suurin osa on naisia. Köyhillä naisilla on vähemmän vaikutusta omaan elämäänsä, heillä on vähemmän resursseja ja vähemmän mahdollisuuksia kuin miehillä. Tasa-arvoisten olosuhteiden puute vaarantaa naisten täysimääräisen osallistumisen yhteiskuntaan, naisten ääniä ei kuulu vallan puutteen vuoksi, ja heidän panoksensa sosiaaliseen kehitykseen syrjäytyvät ja muuttuvat vähemmän näkyviksi.
Sukupuolten tasa-arvo on perusoikeus. Se on olennainen edellytys kestävän kehityksen saavuttamiselle ja köyhyyden vähentämiselle. Huomion kiinnittäminen tasa-arvokysymyksiin kehitysyhteistyötoiminnassa on valtava positiivinen potentiaali taloudelliselle tehokkuudelle, toimeentulon kestävyydelle, teknologian omaksumiselle, kestävälle toimeentulolle ja arvoketjuille sekä laajemmalle kehitykselle.
Naiset voivat toimia miesten rinnalla ongelmanratkaisijoina ja muutoksentekijöinä, maksimoiden siten viljelijöiden ja heidän yhteisöidensä kykyä vastata ilmastonmuutoksen epäselvyyksiin ja muihin haasteisiin. On todisteita, että sukupuolten eriarvoisuus pitää ihmiset, yhteisöt ja kansakunnat köyhinä, kun taas eriarvoisuuden tasoittaminen ja naisten vaikutusmahdollisuuksien edistäminen tuo valtavia etuja.
FFD pyrkii vahvistamaan sukupuolten tasa-arvoa kestävän toimeentulon saavuttamiseksi ja antamaan naisille mahdollisuuden nostaa äänensä ja ilmaista tarpeitaan. FFD pitää vahvoja viljelijäjärjestöjä ja osuuskuntia aktiivisina taloudellisen, sosiaalisen ja poliittisen kehityksen edistäjinä. Yhdessä pienviljelijöiden ja viljelijöiden järjestöjen kanssa FFD kehittää naisten teknistä kykyä ja innovaatiokykyä maataloudessa, vahvistaa heidän osallistumistaan päätöksentekoon ja oikeuttaan hyötyä työstään, edistää heidän kykyään kampanjoida oikeuksiensa puolesta ja vahvistaa heidän pääsyään tuottaviin resursseihin ja niiden hallintaan. Pienviljelijä- ja viljelijäjärjestöt tietävät, että naisten vaikutusmahdollisuuksien lisääminen antaa perheille ja yhteisöille voimavaroja ja vahvistaa maatalouden kestävyyttä ja kokonaistuottoa.
FFD pitää sukupuolten tasa-arvoa kaikissa hankkeissaan monialaisena teemana. Keskittymällä naisten oikeuksiin ja heidän osallistumiseensa päätöksenteossa, naiset saavat enemmän vaikutusvaltaa ja perheet lisäävät tuloja ruuan, terveyden ja koulutuksen rahoittamiseen. Tarvittaessa naisille ja tytöille suunnattua toimintaa tuetaan, johon otetaan mukaan miehet ja pojat, jotka integroidaan tukemaan tätä työtä. Sukupuolten tasa-arvoon ja naisten asemaan kiinnitetään jatkuvaa huomiota projektien suunnittelussa ja seurannassa. FFD lisää naisten osallistumista hankkeisiin ja viljelijäjärjestöjen toimintaan.
FFD varmistaa naisten vaikutusvallan lisäämisen maatalous-, metsätalous- ja vesiviljelyalalla, helpottaakseen heidän osallistumistaan päätöksentekoon sekä heidän oikeuksiensa tunnustamista ja huomioon ottamista. FFD pyrkii myös olemaan edelläkävijä ja esimerkki tasa-arvosta. Keräämme kattavaa tietoa naisten asemasta ja tasa-arvosta ja käytämme näitä havaintoja työssämme.
FFD:n 2020 päivitetty Gender Equality Policy (englanniksi) löytyy täältä.