Tule mukaan edistämään pienviljelijöiden asemaa!

Lähde mukaan vapaaehtoiseksi keräämään varoja Tansanian pienviljelijöille, ja matkusta Tansaniaan huhtikuussa 2025!

Pienviljelijät tuottavat yli kolmanneksen maailman ruuasta. He ovat ilmastonmuutoksen eturintamassa ja tarvitsevat tukea selviytyäkseen muuttuvista ympäristöolosuhteista. Kerätyt varat käytetään paikallisten tuottajajärjestöjen ilmastopalvelujen laajentamiseen ja viljelijöiden toimeentulon vahvistamiseen.

Huhtikuussa 2025 FFD:n OmaKapua-tiimi matkaa Tansaniaan tutustumaan paikallisiin pienviljeilöihin ja tekemään vapaaehtoistyötä viljelyn parissa Njomben alueella. Tiimi vierailee myös Afrikan upeissa luonnonpuistoissa nauttien safareista. Matkan päätteeksi on mahdollisuus tutustua upeaan Sansibarin saareen.

Kapuajat keräävät vuoden ajan varoja itse valitsemillaan tavoilla ja tiedottavat samalla tärkeistä kehitysteemoista. Kunkin Kapuajan keräystavoite on 2500-4000 euroa. Kapuajat saavat täyden tuen ja välineet varainhankintaan.

FFD:n OmaKapua tansania käynnistyy syksyllä 2024

Oma Kapua 2025 Tansania -kampanjalla tuetaan eteläisen Tansanian Njomben alueen pienviljelijöiden työn ja toimeentulon vahvistamista. Pientuottajat ovat merkittävässä asemassa turvaamassa koko maailman globaalia ruokaturvaa. He joutuvat jo nyt sopeutumaan haastaviin olosuhteisiin, joita ilmastonmuutos aiheuttaa. Pidentyneet ja lisääntyneet kuivuusjaksot, toisaalta taas rankkasateet, tulvat ja myrskyt tuhoavat satoa sekä omaisuutta, ja viljelijöiden resurssit sopeutumiseen ovat usein puutteellisia.

Tämä kaikki tekee viljelystä epävarmaa ja vaikuttaa negatiivisesti ihmisten toimeentuloon ja ruokaturvaan. Heikentynyt toimeentulo näkyy lisääntyneenä köyhyytenä, puutteellisena ravitsemuksena sekä vaikeuttaa perheiden mahdollisuuksia lähettää lapsiaan kouluun. Ilmastokestävyyttä parantamalla voidaan vahvistaa ihmisten toimeentuloa, ravitsemusta ja yleistä hyvinvointia merkittävästi.

Tansaniassa Njomben alueella viljelijät edustavat erilaisia ryhmiä: naisia, miehiä, nuoria, vammaisia ja vähemmistöryhmiin kuuluvia henkilöitä. Viljely ja maatalous ovat heidän ensisijaisia tulonlähteitään. FFD:n hankkeissa ensiarvoisen tärkeää on mahdollistaa kaikkien viljelijöiden mahdollisuus osallistua sopeutumiskeinojen kehittämiseen. Jokaisella tulee olla yhdenvertainen mahdollisuus harjoittaa kestävää ja tuottoisaa maataloutta, saada tähän tarvitsemansa resurssit, neuvontaa ja tukea.



Lähde mukaan tukemaan kestävää tulevaisuutta ja oikeudenmukaista kehitystä. Tiimiin mahtuu vielä pari osallistujaa - ole nopea ja hae mukaan: www.ffd.fi/kapua

FFD:n uusi globaalikasvatusmateriaali on nyt julkaistu!

FFD:n uusin globaalikasvatusmateriaali maailman metsistä julkaistiin toukokuussa 2024! Materiaalit ovat jatkoa marraskuussa julkaistulle “Mitä maailman metsille kuuluu?” -videoluentoa, jossa perehdyttiin maailman metsien tilaan, metsien käyttöön ja metsien monimuotoisuuteen eri puolilla maailmaa, erityisesti globaalissa etelässä.

Nyt julkaistulla videoluennolla “Metsät osana arkea globaalissa etelässä ja Suomessa” tutustutaan maailman metsien rooliin ihmisten päivittäisessä elämässä. Materiaaleissa syvennytään tarkemmin metsien kestävään käyttöön ja niiden moninaisiin, aineellisiin ja aineettomiin merkityksiin ihmisten arjessa. Pääasiassa tarkastellaan kehittyvien maiden metsiä ja maaseutua, joissa metsistä saatavilla luonnonvaroilla on erittäin tärkeä rooli ihmisten päivittäisessä arjessa. Vertailua tuodaan myös Suomesta, ja pohditaan myös minkälainen rooli metsien omistuksella on metsien käyttöön nyt ja tulevaisuudessa.

Materiaalit on suunnattu yläkoulun opetuksen tueksi, mutta ovat vapaasti käytettävissä kaikille aiheesta kiinnostuneille! Materiaalit on saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi.

FFD:n globaalikasvatusmateriaalit maailman metsistä on tuotettu osana viestintä- ja globaalikasvatushanketta “Metsät ja kestävä kehitys - tiedolla ja osaamisella vaikuttajaksi!” (2023-2024), yhdessä Helsingin yliopiston metsäasiantuntijan sekä Suomen Metsäyhdistyksen (SMY) kanssa. Hanketta tukee Ulkoministeriö.

Tutustu materiaaleihin täällä!

Hankkeen pääsivulle (Suomi)

Hankkeen pääsivulle (Ruotsi)